Pasaules kausa organizatori algos fanus, lai tie būtu spiegi

Vairs tikai divas nedēļas palikušas līdz Pasaules kausam futbolā. Aizvien tuvāk esot lielākajam sporta forumam pasaulē, parādās visdažādākā informācija par turnīru, kas mēdz būt arī ne pārāk glaimojoša. Britu mediji ziņo, ka organizatori maksās līdzjutējiem, lai tie apmeklētu spēles un būtu kā spiegi.

Jau labu laiku atpakaļ ziņojām, ka fani Katarā nevarēs darīt ierastās futbola līdzjutēju lietas, jo būs jāievēro striktie valsts noteikumi. Būs ierobežotas iespējas lietot alkoholu, savukārt par atkailināšanos cilvēki tiks arī sodīti.

Faniem no visas pasaules piedāvāts būt par turnīra labo ziņo vēstnešiem. Turnīra organizatori apmaksās visas izmaksas, bet cilvēkiem sociālajos tīklos būs jāliek pozitīvas ziņas par Katarā notiekošo, tādējādi cenšoties apslāpēt negatīvo auru.

betsafe

Kā ziņo “The Times”, 40 Anglijas līdzjutējiem maksās par Pasaules kausa apmeklēšanu. Viņiem bez pozitīvo ziņu publikācijas būs arī jādzied konkrētas dziesmas brīžos, kad tas būs nepieciešams, kā arī jāziņo par negatīvām ziņām sociālajos tīklos. Organizatori piešķirs arī 70 eiro lielu dienasnaudu un bezmaksas biļetes pēc tam, kad tiks parakstīts rīcības kodekss.

Katras konkrētās grupas līderi saņēmuši arī dokumentu, kur aprakstīts visas darbības, ko vajadzēs veikt. “Katras komandas fanu saukļi tiks skandēti atklāšanas ceremonijā un attiecīgās valsts faniem būs jāstāv kājās, jādzied un jāplivina karogs,” teikts dokumentā. Kāds franču līdzjutējs noraidījis šo piedāvājumu: “Es paliku pie savām vērtībām.”

Pirmais turnīra mačs norisināsies 20. novembrī starp Kataru un Ekvadoru. Interesanti, ka sākotnēji turnīram vajadzēja sākties 21. novembrī, taču vien dažus mēnešus pirms sacensību sākuma tika lemts par kalendāra maiņu, ieliekot Kataras spēli dienu ātrāk.

Par atkailināšanos Pasaules kausā fani tiks sodīti

sportapils