Francijas līga gatava mainīt noteikumus, ja Mesi pievienosies PSG

Pagaidām viss liecina par to, ka futbola leģenda Lionels Mesi karjeru turpinās Parīzes “Saint-Germain”. Ļoti svarīgs jautājums līdzjutējiem būs par to, ar kādu numuru argentīnietis spēlēs komandā, savukārt Francijas čempionāta vadība gatava pat mainīt noteikumus Mesi dēļ.

Jaunākā informācija vēsta, ka Mesi un PSG varētu vienoties par divu gadu līgumu un argentīnietis varētu nopelnīt 25 miljonus eiro katrā no tām. “Barcelona” advokāti gan cenšas nepieļaut šo iespēju, iesniedzot papīrus tiesā un sakot, ka Parīzes komandai ir vēl sliktāka finansiālā situācija nekā Barselonai.

Vispirms bija runas, ka Mesi varētu spēlēt ar 19. numuru, bet pirms tam viņš esot noraidījis bijušā komandas biedra Neimāra piedāvājumu spēlēt ar numuru 10, kas pašlaik pieder brazīlietim. “Marca” vēsta, ka klubs piedāvāja Mesi spēlēt ar numuru 30, ko futbolists arī plāno akceptēt.

“Barcelona” rindās Mesi debitēja ar numuru 30 uz muguras, 2006. gadā samainīja to uz 19, bet divus gadus pēc Ronaldinju aiziešanas argentīnietis nomainīja numuru uz 10.

Francijas 1. līgas noteikumi paredz, ka numurs 30 jāatstāj vārtsargiem, taču turnīra galvenajiem cilvēkiem nekas nebūšot pret, ja viens no visu laiku labākajiem futbolistiem izvēlēsies šo numuru sev uz krekla.

Eiropas čempions Itālijas rindās Džanluīdži Donaruma šovasar pievienojās PSG un izvēlējās numuru 50, lai gan iepriekš, pārstāvot AC “Milan” viņš spēlēja ar numuru 99, taču tas Francijas līgā nav atļauts. Savulaik Mario Balotelli Marseļas un Nicas komandās spēlēja ar 9. numuru, jo viņa iemīļotais numurs 45 arī nav atļauts.

Līgas noteikumi vēsta, ka 1., 16. un 30. numurs obligāti jāatstāj komandas vārtsargiem. Tāpat komandām jāatstāj brīvs numurs 33, kas paredzēts negaidītām situācijām.

Jautājums ir arī par to, kas notiks ar Mesi 10. numuru Barselonā. Daļa uzskata, ka vairs neviens Barsas spēlētājs nevarēs izmantot šo numuru, bet ir arī viedoklis, ka, ļaujot izvēlēties spēlēt ar 10. numuru, jaunie futbolisti gūs papildu motivāciju un tieksies pēc vēl augstākām virsotnēm.

“Barcelona” advokāti cenšas bloķēt Mesi pāreju uz PSG

Mesi efekts: “Barcelona” zaudēs ļoti daudz naudas

sportapils