“Barcelona” gatava tiesāties ar spēlētājiem, kas nepieņems algas samazinājumu

Daudz un dikti šovasar runāts par Spānijas futbola granda “Barcelona” finansiālajām problēmām. Klubs esot gatavs spert jau nākamo soli un sūdzēt tiesā tos futbolistus, kuri nepiekritīs piedāvājumam samazināt atalgojumu.

Vasaras sākumā ziņojām, ka “Barcelona” esot gatava pārdot 18 futbolistus, lai varētu tikai samazināt parādsaistības, kas radās pandēmijas dēļ. Nepagāja ilgs laiks, un “La Liga” vadība paziņoja, ka varētu neļaut reģistrēt Lionelu Mesi komandas sastāvā, ja netiks samazinātas spēlētāju algas.

Līdz šim “Barcelona” nav īsti izdevies pārdot kādus spēlētājus, tieši otrādi – komandas rindas papildinājis Serhio Agvero, Memfiss Depajs un citi. Barselona esot runājusi ar čempioni Madrides “Atletico” par Antuāna Grīzmana aizmainīšanu, taču šīs sarunas apstājās bez panāktas vienošanās.

Jūlija vidū parādījās ziņas, ka Mesi atgriezīsies “Barcelona”, turklāt viņš esot piekritis uz pusi samazināt atalgojumu – katrā no iepriekšējām četrām sezonām argentīnietis nopelnījis vismaz 138 miljonus eiro. Oficiāli gan jaunais līgums ar Katalonijas klubu nav izziņots jau iepriekšminēto finansiālo problēmu dēļ.

“Barcelona” uzrunājusi vairākus futbolistus ar piedāvājumu samazināt algu. Žerārs Pikē, Serhio Buskets un Serži Roberto piekrituši jaunajiem nosacījumiem, taču ir vairāki futbolisti, kuri to nevēlas darīt. Kā ziņo “Mundo Deportivo”, tad klubs jau brīdinājis spēlētājus, ka tie, kuri līdz sezonas sākumam jeb 15. augustam nepiekritīs mazākai algai, tiks iesūdzēti tiesā.

Viens no futbolistiem, kurš negrib mazāku algu, esot Žordi Alba, un tas esot pārsteidzis komandas prezidentu Žoanu Laportu, jo viņiem esot labas savstarpējās attiecības. Prezidents cerējis, ka Mesi piemērs ar algas samazinājumu pozitīvi ietekmēs arī pārējos futbolistus, turklāt ne visi futbolisti turpmāk saņemtu ievērojami mazāku algu.

“Barcelona” gatava pārdot 18 spēlētājus, lai atmaksātu milzīgo parādu

“La Liga” varētu neļaut “Barcelona” reģistrēt Mesi sastāvā

Medijs publisko Mesi iespaidīgo algu – lielākā sporta vēsturē

sportapils